Recensie

Recensie

De ondoden worden saai

The Walking Dead: March to War valt in dezelfde categorie als Game of Thrones: Conquest. Bekende naam, maar saaie dertien-in-dozijn-game. Dat kunnen de prachtige 2D- en 3D-grapics niet lang verbloemen. Met het achtste seizoen in zicht, gaat de game verder waar Rick en zijn bende overlevenden voor de zomer eindigden: in oorlog met de bloeddorstige Saviors. Ontwikkelaar Disruptor Beam liet zich vooral grafisch inspireren op het rijke bronmateriaal van de serie – de gelijknamige stripboeken. Dat maakt bijna goed dat de game verder bestaat uit eindeloze doorklikmenu’s en traag aflopende timers, waardoor je vaak lang moet wachten om gebouwen te bouwen en missies uit te voeren.

Voor echte spanning kan je beter terecht bij de voortreffelijke The Walking Dead-serie van, daar zijn ze weer, Telltale Games. Hoewel je mogelijkheden beperkter zijn – je volgt immers een lineair beeldverhaal – krijg je tenminste waar voor je geld.

Als je echt een innovatieve The Walking Dead-ervaring wilt, is Our World het wachten waard. Deze Pokémon Go-achtige game belooft dat je – in de nabije toekomst – in een ‘verrijkte werkelijkheid’ zombies kunt afslachten. Niet alleen wordt zo de rij van de supermarkt spannender, ook verdwijnt zo de noodzaak van ontwikkelaars in-app-aankopen aan te bieden of met reclame de game te onderbreken.