begrafenis Van der Laan

Afscheid burgemeester Amsterdam in het Concertgebouw

Eberhard van der Laan ligt vrijdag opgebaard in het Concertgebouw in Amsterdam. Wie dat wil kan tussen 10.00 en 20.00 uur langs de kist lopen en de burgemeester een laatste groet brengen. De herdenkingsbijeenkomst en de begrafenis hebben zaterdag plaats in besloten kring. Waar Van der Laan, die 5 oktober op 62-jarige leeftijd overleed, wordt begraven, wordt niet bekendgemaakt. Bij onder meer de Stadsloketten en online kan het condoleanceregister worden getekend. Bij de ambtswoning aan de Herengracht en het stadhuis zijn plekken ingericht om bloemen neer te leggen.

Tot de dag van de begrafenis hangen op alle gemeentelijke gebouwen de vlaggen halfstok. Door de gemeente georganiseerde evenementen en feestelijkheden zijn geannuleerd. (NRC)