Protest

Hinder voor Nederlandse reizigers door Franse staking, Transavia schrapt vluchten en rekent op vertraging

Foto Getty Images

Nederlanders die dinsdag het vliegtuig pakken, worden mogelijk getroffen door acties van Franse luchtverkeersleiders. Transavia heeft acht vluchten geschrapt en rekent op vertragingen. KLM laat weten vooralsnog geen problemen te voorzien, maar kan die ook niet uitsluiten. Een woordvoerder van Transavia liet weten dat vluchten tussen Schiphol en Eindhoven van en naar Parijs en Nice uitvallen. „En verder zijn er vertragingen. Vluchten vertrekken te laat of moeten om Frankrijk heen vliegen. Zoiets verstoort de hele operatie op die dag.” Woensdag moet alles weer volgens schema vliegen. Passagiers krijgen het advies vluchtinformatie goed in de gaten te houden en op tijd aanwezig te zijn. De staking in Frankrijk maakt deel uit van bredere acties. De vakbonden verzetten zich tegen de plannen voor de arbeidsmarkt van president Emmanuel Macron. (ANP)