Maaltijdbox

‘HelloFresh kondigt beursgang deze maand aan’

Maaltijdboxbezorger HelloFresh zal in de tweede helft van deze maand zijn beursgang aankondigen. Dat bericht persbureau Bloomberg, dat zich baseert op anonieme bronnen. HelloFresh, dat in negen landen, waaronder Nederland en Duitsland, maaltijdboxen bezorgt aan huis, is in handen van de Duitse investeerder Rocket Internet. Het bedrijf heeft gewacht op de derdekwartaalcijfers. Die moeten investeerders overtuigen van de groei(mogelijkheden) van HelloFresh, voordat de beursgang aangekondigd zal worden, aldus de bronnen. Winstgevend is Hello-Fresh nog altijd niet. De waardering van HelloFresh ligt naar schatting tussen de 1,5 en 2 miljard euro. In 2015 waren er al plannen voor een beursgang, maar die werden afgeblazen uit zorgen over genoeg interesse van investeerders en de waardering. (NRC)