Geschrapte vluchten

Annuleringen kosten operationeel directeur Ryanair baan

De golf aan geannuleerde vluchten en de ontstane crisis bij de Ierse budgetmaatschappij Ryanair hebben een topmanager de kop gekost. Operationeel directeur Michael Hickey zal aan het einde van de maand het bedrijf verlaten. Een opvolger voor Hickey, die meer dan dertig jaar bij de budgetmaatschappij werkte, is er nog niet. Ryanair schrapte de afgelopen tijd duizenden vluchten waardoor 700.000 passagiers hun (vakantie)plannen in rook zagen op gaan of die moesten aanpassen. De annuleringen zijn deels te wijten aan stakingen van luchtverkeersleiders, maar worden vooral veroorzaakt door roosterproblemen en een daardoor ontstaan tekort aan piloten. In een poging om grotere rebellie onder het personeel in te dammen, beloofde topman Michael O'Leary betere carrièrevooruitzichten en meer loon. (Bloomberg)