... en voor Max Verstappen is er ook in Japan succes

Max Verstappen haalde na zijn winst in Maleisië een knappe tweede plaats in Japan. Van Lewis Hamilton kreeg hij lovende woorden.

De pech die Max Verstappen gedurende het seizoen heeft achtervolgd, lijkt voorzichtig verdwenen. Na de overwinning in Maleisië volgde een tweede plek op het circuit van Suzuka.

De basis voor de derde podiumplek van het jaar legde Verstappen al in de eerste ronde. Vanaf zijn vierde startplek was hij beter weg dan teamgenoot Daniel Ricciardo en enkele bochten verder kon hij profiteren van de worsteling van Sebastian Vettel met zijn auto. „De reactie bij de start was goed, dat was al één positie. Toen zag ik na de eerste sector dat Vettel niet heel veel snelheid had. Ik dacht: als ik dan een goede exit uit bocht negen heb, dan probeer ik het in de haarspeldbocht daarna. En dat ging helemaal goed”, zei hij tegen Ziggo Sport.

Daarna controleerde Lewis Hamilton vooraan de race, maar kon hij nooit écht wegrijden bij de 20-jarige Nederlander – het gat schommelde steeds rond de drie seconden. Tegen het einde kon Verstappen mede dankzij wat verkeer van coureurs die op grote achterstand reden nog akelig dichtbij komen. Op de streep was het gat 1,2 seconden.

Tevreden tweede

Daar rouwde Verstappen niet lang om. Gezien het verloop van het weekend – het gat met Mercedes was tijdens de kwalificatie verrassend groot – was hij meer dan tevreden met zijn tweede plek. Tegen Sky Sports zei hij geen moment gedacht te hebben dat hij de race kon winnen, ondanks het kleine verschil met Hamilton. „Ik was dichtbij, maar we waren beiden onze banden aan het sparen. We hebben in ieder geval wat druk op ze uitgeoefend.”

Dat is ook wat Hamilton na de volgens hem zwaarbevochten overwinning zei in de persconferentie. „Ik dacht: jeetje, hij zit heel, heel dichtbij. Het was niet makkelijk, ik moest er hard voor werken. Erg goede race van Max en ik geniet ervan tegen hem te racen. We weten allemaal hoe snel hij is. Hij doet het geweldig, is heel constant. Ik dacht vandaag: jij won de vorige, ik laat je deze niet winnen.”