200.000 per jaar

‘Merkel sluit akkoord met CSU over bovengrens vluchtelingen’

Per jaar mogen er niet meer dan 200.000 vluchtelingen naar Duitsland komen. Dat heeft de CDU hebben afgesproken met haar Beierse zusterpartij CSU, meldde de Duitse omroep ZDF zondag op basis van bronnen binnen de partij. Partijleiders Angela Merkel (CDU) en Horst Seehofer (CSU) spraken elkaar zondag over de kwestie. Een bovengrens voor vluchtelingen is allang bron van onenigheid tussen de christen-democratische bondgenoten, die samen een fractie in de Bondsdag vormen. De CSU vindt Merkels immigratiebeleid niet streng genoeg. Merkel wees een bovengrens kort voor de verkiezingen van 24 september nog af. Over hoe het quotum er precies uit komt te zien, moeten de CDU en CSU het volgens de ZDF nog eens worden. In 2015 kwamen er 890.000 vluchtelingen naar Duitsland. (NRC)