A9 bij Velsen-Zuid uren gesloten na meerdere botsingen

Twee mensen moesten naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek en begeleidt voertuigen die uren vast hebben gestaan weg.

Door een reeks botsingen op de A9 tussen Alkmaar en Amstelveen zijn bij Velsen-Zuid enkele mensen gewond geraakt
Door een reeks botsingen op de A9 tussen Alkmaar en Amstelveen zijn bij Velsen-Zuid enkele mensen gewond geraakt Foto Michel van Bergen/ANP

De A9 bij Velsen-Zuid in de richting van Amstelveen is al meerdere uren gesloten door een reeks botsingen zondagochtend. Twee mensen raakten gewond, zegt een politiewoordvoerder. De politie doet onderzoek naar de incidenten.

Rond 10.30 uur vond het eerste ongeval plaats toen een auto in de vangrail eindigde. Als gevolg van de stilstaande auto op de weg botsten er tien voertuigen in vier verschillende incidenten. Volgens de politie is er geen sprake van een kettingbotsing.

De politie begeleidde auto’s die vast stonden op de A9 in de tegengestelde richting naar een afrit. Rond 15.45 uur waren alle auto’s die bij de ongelukken betrokken waren weggesleept en was de politie klaar met sporenonderzoek. Daarop kon de weg weer open.

Twitter avatar POL_Burgstra Dennis Burgstra Het verkeer wat nog stilstaat op de A9L gaat zo groen licht krijgen om weer te gaan rijden idrv het Rottepolderplein.

De 36 betrokken bestuurders en passagiers werden door ambulancepersoneel onderzocht. Twee mensen hadden dusdanig letsel opgelopen dat ze naar het ziekenhuis moesten. Wat hen precies mankeert, kan de woordvoerder niet zeggen.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Een zucht van verlichting klinkt vanaf de #A9, waar het ingesloten verkeer bij het ongeluk nu wordt weggeleid. Na UREN.

Enkele honderden voertuigen vast

Als gevolg van de botsingen kwamen volgens de politiewoordvoerder enkele honderden voertuigen urenlang stil te staan. De ANWB meldt dat er rond 12.00 uur een file ontstond van 18 kilometer. In de andere rijrichting was er in de kijkersfile een kop-staartbotsing met alleen blikschade.

Omdat de Coentunnel (A10) in beide richtingen is afgesloten dit weekend, worden bestuurders geadviseerd om via de Zeeburgertunnel aan de oostkant van Amsterdam om te rijden.