Werk in uitvoering

Voor wie het leukste werk van de hipste ontwerpers in één klap bij elkaar wil zien, is er nu het boek Envisions - wood in process, gemaakt door Studio Aandacht. Envisions is een Nederlandse groep jonge ontwerpers die onderzoek doet naar de mogelijkheden van materialen. Ze laten ook de verschillende stadia zien van ontwerpprocessen die normaal niet aan het publiek worden getoond. Hun werk voor de Spaanse houtfabrikant Finsa was een hit op de designbeurs in Milaan dit jaar. Iedere ontwerper van het collectief heeft van het eenvoudige plaatmateriaal van Finsa iets moois gemaakt. De verschillende plankjes en vormen werden gepresenteerd in oogstrelende, artistieke presentaties – dat zijn kunstinstallaties op zich en dat is waarom Hella Jongerius in het voorwoord van het boek schrijft: „De presentaties van Envisions zijn voor mij de afgelopen jaren als een frisse oase op beurzen zoals Salone di Mobile Milaan.” Voor de Dutch Design Week richt het collectief een grote expositie in op het VDMA-terrein in Eindhoven, met eigen werk en dat van geestverwanten.

Dutch Design Week Eindhoven, 21 t/m 29 oktober.