Voetbal

Iniesta tekent eeuwige trouw met FC Barcelona

Andrés Iniesta blijft trouw aan FC Barcelona.
Andrés Iniesta blijft trouw aan FC Barcelona. Foto Rafael Chante/Reuters

Andrés Iniesta heeft bij zijn club FC Barcelona een contract ondertekend voor de rest van zijn voetballoopbaan. Hoe lang de 33-jarige middenvelder nog blijft voetballen, mag hij zelf bepalen. Daarna wordt besproken in welke functie hij bij de club actief zal blijven. Iniesta speelt sinds 1996, toen hij 12 jaar was, voor FC Barcelona. De international kwam 639 wedstrijden uit voor het eerste elftal en staat daarmee tweede op de lijst van spelers met de meeste wedstrijden voor de club. In 2002 debuteerde Iniesta in het eerste van Barcelona. Sinds 2015 is hij aanvoerder. Met de Catalanen won Iniesta net als Lionel Messi dertig prijzen. Het nieuwe contract van Iniesta kent geen einddatum. „In 118 jaar tijd is dit de eerste keer dat de club iemand een contract voor het leven geeft. Dit is een buitengewoon contract voor een buitengewone speler”, aldus voorzitter Josep Maria Bartomeu. (ANP)