Brieven

Onderwijsstaking

Leraar, vergeet verpleegkundige niet

Vrijwel iedereen gunt de onderwijzenden veel. Maar moet het allemaal tegelijk? Volgens (bewust) uitgelekte berichten wordt er in de begroting geld gereserveerd voor salarissen en ondersteuning. Zo’n 750 miljoen bij elkaar. Dat mag ook verwacht worden van een kabinet waaraan D66 deelneemt. Dat is immers de voorvechter voor onderwijs. Een leraar merkt op televisie op dat dit nog niet de gevraagde 1,4 miljard is. Hij is al wat ouder dus hij kan rekenen. Maar veel van zijn jongere collegae, die op HBO- niveau betaald willen worden, zijn nog niet zo ver. En met hun taalbeheersing is het soms ook droevig gesteld.

Jawel: onderwijzers werken hard, krijgen (te) veel op hun bordje geschoven en verdienen meer te verdienen. Maar dat laatste geldt voor heel veel beroepsgroepen zoals verzorgenden, politiemedewerkers, militairen en ga zo maar door. Onze middelen zijn niet oneindig en er valt nog heel veel te doen. Dat kan niet allemaal in een keer. Daar zouden de leraren misschien ook eens aan kunnen denken.