In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Het kapotte raam op de 32ste verdieping van het Mandalay Bay hotel in Las Vegas, Stephen Paddock schoot maandag 58 mensen dood vanaf deze hotelkamer.
Foto John Locher/AP
Een man beschermt een vrouw tijdens de schietpartij in Las Vegas afgelopen maandag waarbij 58 mensen om het leven kwamen. De man, Matthew Cobos, is een Amerikaans soldaat. Ze overleefden allebei de schietpartij.
Foto David Becker/AFP
Een Rohingya stort uitgeput ineen nadat ze aan land komt in Bangladesh. Meer dan 370.000 Rohingya zijn het geweld in Birma al ontvlucht.
Foto Mohammad Ponir Hossain/Reuters
Er werd afgelopen week fel geprotesteerd in Catalonië tegen het verboden referendum over de afscheiding van Spanje. Spaanse agenten traden vorige week hard op tegen demonstranten en mensen die probeerden om te stemmen. De Catalaanse president Carlos Puigdemont zei dinsdagavond dat Catalonië eind deze week of begin volgende week de onafhankelijkheid zal uitroepen.
Foto Albert Gea/Reuters
De Oekraïnse turnster Valeriia Osipova tijdens de WK turnen in Canada.
Foto Andre Pichette/EPA
Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert na afloop van het debat waarin ze haar aftreden bekend maakte. Hennis-Plasschaert stapte op na een rapport van de OVV over een dodelijk mortierongeval in Mali, daarbij kwamen twee militairen om het leven.
Foto Jerry Lampen/ANP
Iraanse en Iraakse shi'ieten rouwen tijdens Ashura bij de Kerbala moskee in Teheran. Tijdens Ashura wordt de derde shi'itische imam Hussein herdacht.
Foto Abedin Taherkenareh/EPA
Een ondervoed kind in een ziekenhuis in Sana’a, Jemen. Volgens een laatste rapport van de VN lopen drie miljoenen kinderen onder de vijf jaar het gevaar om ernstig ondervoed te raken in het land. Jemen is al twee jaar het strijdtoneel van een burgeroorlog.
Foto Yahya Arhab/EPA
Een man zoekt wat beschutting tijdens een hevige regenbui in Bangalore, India.
Foto Jagadeesh/NV
Bezoekers van het traditionele Oktoberfest in München maken een ritje in een draaimolen.
Foto Christian Bruna/EPA
Een beeltenis van de Hindoestaanse god Durga wordt in de rivier de Ganges geduwd aan het eind van het Durga Puja festival in India.
Foto Rupak De Chowdhuri/Reuters
Een orthodoxe jood draagt een matras naar een sukkah, deze tijdelijke hutten zijn gebouwd voor de Sukkot. Tijdens de joodse feestdag herdenkt het joodse volk dat ze veertig jaar door de woestijn moesten zwerven. Orthodoxe joden verblijven dan een week lang in deze sukkah’s die buiten neergezet worden.
Foto Oded Balilty/AP
Familieleden zitten met een doodgeschoten drugsgebruiker in een busje in de Filipijnse hoofdstad Manila. De afgelopen vijftien maanden zijn ruim 3.800 mensen omgekomen bij operaties van de politie tegen drugsverdachten in de Filipijnen.
Foto Noel Celis/AFP
Modellen showen de nieuwe kleding van Thom Browne tijdens de modeweek in Parijs.
Foto Francois Guillot/AFP
Vluchtelingen in een overheidsbureau in Irak. Na screening worden deze mannen waarschijnlijk naar vluchtelingenkampen in de Koerdische regio van Irak gebracht.
Foto Bram Janssen/AP
Een ruïne van een huis op Puerto Rico na de orkaan Maria. Twee weken na de orkaan zitten inwoners van het eiland nog steeds zonder elektriciteit, schoon water en voldoende eten.
Foto Ricardo Arduengo/AFP
Bij zonopkomst hangen de vlaggen halfstok bij Amerikaanse Capitol ter ere van de slachtoffers van de schietpartij in Las Vegas, waarbij 58 mensen omkwamen.
Foto Manuel Balce Ceneta/AP
In Duitsland raasde afgelopen week storm Xavier over het land, met windstoten van 130 kilometer per uur. Bomen en reclameborden werden los van de grond gerukt.
Foto Julian Stratenschulte/AFP
Beierse fuseliers brengen saluutschoten tijdens de laatste dag van het Oktoberfest in München.
Foto Christof Stache/AFP
Leden van Syrian Democratic Forces (SDF) nemen in positie in een gebouw aan de frontlijn in Raqqa. Zo´n 90 procent van de stad zou veroverd zijn op IS.
Bulent Kilic/AFP