Webwinkel

Groeiend Coolblue zoekt duizend nieuwe bezorgers

Webwinkel Coolblue groeit hard. De verkoper van met name consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten maakte donderdag bekend duizend nieuwe bezorgers aan te nemen. Vorig jaar introduceerde het bedrijf de gratis bezorgdienst ‘Coolbluebezorgt’, voor het leveren en installeren van witgoed, maar ook tv’s of inbouwapparatuur. Dit jaar kwamen er al 250 bezorgbanen bij, maar dat blijkt niet voldoende. Er rijden nu ongeveer honderd bezorgbusjes door Nederland. Coolblue behoort tot de snelst groeiende webwinkels van Nederland en heeft hier ook nog vijf fysieke winkels. Vorig jaar nam de omzet met ruim de helft toe tot 857 miljoen euro. Voor dit jaar wordt een verdere stijging verwacht naar 1,2 miljard euro. Het in 1999 opgerichte bedrijf is voor 30 procent eigendom van de beursgenoteerde investeringsmaatschappij HAL. (ANP/NRC)