Thuiskok

Frambozenmeringues

Meringues voor het weekend; lichte, knapperige wolken zoet geluk.

Klop met een mixer op de hoogste stand het eiwit tot zich zachte pieken vormen. Voeg telkens 1 eetlepel suiker toe, klop tot de suiker is opgelost en voeg dan pas de volgende schep suiker toe.

Schraap de wanden van de kom schoon nadat alle suiker is toegevoegd en klop nog 10–15 minuten of tot het mengsel dik is en glanst.

Meng de maïzena en azijn in een kleine kom tot een glad papje. Voeg het maïzenamengsel toe aan het eiwitmengsel en klop tot alles goed is gemengd.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Zeef de frambozenpuree in een kleine pan met dikke bodem. Zet op matig vuur, voeg de suiker toe en roer tot hij is opgelost. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en laat dan afkoelen. Schep 6 rondjes van 10 cm van het meringuebeslag op een met bakpapier beklede bakplaat.

Roer met een draaiende beweging een beetje van de frambozenpuree door elk hoopje beslag. Verlaag de oventemperatuur tot 120 graden en bak 40 minuten. Laat volledig afkoelen in de gesloten oven.