Suikerziekte

OM doet aanvullend onderzoek aanrijding Amsterdam Centraal

Een medisch deskundige gaat in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) aanvullend onderzoek doen naar de aanrijding op plein voor Amsterdam Centraal, afgelopen juni. Het onderzoek vindt volgens een woordvoerder van het OM plaats „om alle andere scenario’s uit te sluiten”. Bij de aanrijding raakten acht mensen gewond; een auto was met hoge snelheid het plein opgereden en kwam tot stilstand tegen een betonnen muurtje. De chauffeur bleek onwel geworden, meldde de politie dezelfde avond. Na uitgebreid onderzoek, onder meer door bloedsuikermetingen en gesprekken met bekenden, werd dit bevestigd. De man lijdt aan diabetes. Een medisch deskundige moet nu vaststellen of het gedrag van de bestuurder past bij een lage bloedsuikerspiegel. Na het ongeval deden diverse theorieën over een aanslag de ronde. (NRC)