Gevonden jas is van vermiste Anne Faber

De jas van de 25-jarige lag in de berm. In een nabijgelegen vijver is waarschijnlijk haar fiets teruggevonden. Ook is er een tas gevonden die op de tas van Faber lijkt.

In de buurt van Paleis Soestdijk wordt gezocht naar de sinds vrijdag vermiste Anne Faber uit Utrecht.
In de buurt van Paleis Soestdijk wordt gezocht naar de sinds vrijdag vermiste Anne Faber uit Utrecht. Foto ANP

De jas die in de omgeving van de Amersfoortseweg bij Huis ter Heide werd gevonden, is van de vermiste Anne Faber. Dat meldt het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vrijdag. Donderdagavond werd er in een nabijgelegen vijver een fiets gevonden die hoogstwaarschijnlijk van de vermiste 25-jarige is. “Alles wijst erop dat de fiets van Anne is, onderzoek moet hier nog zekerheid in geven”, meldt de politie.

Er is ook een tas gevonden die lijkt op de tas van Anne Faber. De politie zegt dat de rugzak werd gevonden in het park naast de vijver, het Blookerpark. De tas wordt nu onderzocht.

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht Rugzak gevonden in Blookerpark. Lijkt op rugzak die #AnneFaber bij zich had. Omgeving is afgezet voor sporenonderzoek.

De vijver is inmiddels grotendeels leeggepompt. Er zijn vooralsnog geen andere spullen of sporen gevonden in het water die leiden naar de vermiste 25-jarige Utrechtse. Het weggepompte water is afgevoerd naar het riool en de vissen uit de vijver zijn opgevangen in speciale bakken.

Zoektocht

De vijver wordt leeggepompt en de mobiele eenheid zoekt nog verder rondom de vijver. Tientallen vrijwilligers helpen daarbij. Eerder werd al gezocht in de omgeving van de Amersfoortseweg bij Huis ter Heide nadat haar jas door iemand werd gevonden. Vrienden en familie van de sinds vorige week vrijdag vermiste vrouw en de ME gaan nu aan de andere kant van de Amersfoortseweg zoeken. Er wordt al dagen gezocht in de omgeving van Huis ter Heide.

Lees ook: Leger meezoekers helpt de politie bij vermissing Anne Faber

De kleding is nog bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), waar niet alleen wordt gekeken of deze echt van haar is, maar ook of er andere sporen op zitten. Hetzelfde geldt voor de fiets. Ook die wordt nog aan verder onderzoek onderworpen.

Selfie laatste contact

De 25-jarige Anne Faber wordt sinds vorige week vrijdag vermist. Ze vertrok op een zwarte opoefiets met handremmen uit Utrecht voor een lange fietstocht. Ze volgde waarschijnlijk een ANWB-route. Het was slecht weer die avond. Haar vriend sloeg alarm toen hij geen contact meer met haar kreeg.

Zondag zocht de politie in Baarn, waar de vrouw 29 september rond 18.50 uur nog een selfie maakte en naar haar vriend stuurde via WhatsApp. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. Volgens haar vriend had ze zaterdag een afspraak in Amsterdam, waar ze niet is komen opdagen. De zoektocht in Baarn met onder meer een politiehelikopter, waarbij warmtebeelden werden gemaakt, leverde zondag niets op. De politie houdt rekening met elk scenario.