In beeld

Eberhard van der Laan (1955-2017)

Donderdagavond overleed de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Een overzicht van zijn publieke leven in foto's.
Eberhard van der Laan verlaat op 14 november 2008 Paleis Huis ten Bosch nadat hij door koningin Beatrix is benoemd tot minister voor Wonen, Wijken en Integratie.
Valerie Kuypers/ANP
Als nieuwe minister van Wonen, Wijken en Integratie brengt Van der Laan een bezoek aan de Haagse Stationsbuurt en Rivierenbuurt in november 2008.
Ed van Oudenaarden/ANP
Minister Van der Laan tijdens een Kamerdebat over activiteiten van de Marokkaanse inlichtingendienst in Nederland.
Ed van Oudenaarden/ANP
Maart 2009: Van der Laan met koningin Beatrix en minister Bos bij de opening bij van het vernieuwde Ministerie van Financiën in Den Haag.
Robin Utrecht/ANP
Februari 2010: Minister Eberhard van der Laan achter het raam van het Binnenhof tijdens een vergadering van de ministerraad.
Marco de Swart/ANP
Eberhard van der Laan krijgt in juli 2010 de ambtsketting omgehangen door plaatsvervangend burgemeester Lodewijk Asscher.
Marcel Antonisse/ANP
De nieuwe Amsterdamse burgemeester Van der Laan loopt samen met zijn dochters naar het dakterras van het stadhuis, waar hij na zijn beëdiging felicitaties in ontvangst gaat nemen.
Marcel Antonisse/ANP
Burgemeester Eberhard van der Laan en de voorzitter van de Japanse Kamer van Koophandel, Sunao Washizaki in maart 2011 tijdens een herdenking van de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan.
Evert Elzinga/ANP
April 2011: André van Duin krijgt in Amsterdam door burgemeester Eberhard van der Laan een lintje opgespeld. Van Duin is bevorderd tot officier in de Orde van Oranje Nassau.
Marcel Antonisse/ANP
Eberhard van der Laan in 2011 na de opening van het Apenhuis en Vogelhuis in Artis.
Toussaint Kluiters/ANP
December 2011: Burgemeester Eberhard van der Laan brengt een werkbezoek aan de demonstranten van de beweging Occupy op het Beursplein. De burgemeester komt op uitnodiging van de demonstranten zelf.
Valerie Kuypers/ANP
V.l.n.r.: Koningin Beatrix, Hayrunnisa Gul, de vrouw van de Turkse president Abdullah Gul, burgemeester Eberhard van der Laan en prinses Maxima tijdens de opening van de tentoonstelling De Kamer van de Levantse Handel in het Amsterdam Museum in 2012.
Frank van Beek/ANP
Eberhard van der Laan zingt het Amsterdamse sinterklaaslied tijdens de intocht van Sinterklaas in november 2012.
Erik van 't Woud/ANP
Februari 2013: Burgemeester Eberhard van der Laan en zijn Parijse collega Bertrand Delanoe voorafgaand aan het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst tussen de twee steden.
Robin Utrecht/ANP
Februari 2013: Eberhard van der Laan van Amsterdam tijdens de bekendmaking van het programma ter gelegenheid van de troonswisseling.
Evert Elzinga/ANP
Burgemeester Eberhard van der Laan en zijn vrouw arriveren voor het koninklijk diner in het Rijksmuseum op 29 april 2013 ter gelegenheid van de troonswisseling.
Robin Utrecht/ANP
De burgemeester en het nieuwe koningspaar tijdens de koningsvaart over het IJ na de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013.
Koen van Weel/ANP
Maart 2014: Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes, burgemeester Eberhard van der Laan, president Barack Obama en premier Mark Rutte tijdens de ondertekening van het gastenboek in het Rijksmuseum, tijdens het bezoek van de Amerikaanse leider aan Nederland.
Jerry Lampen/ANP
Johan Cruijff gaat onder toeziend oog van burgemeester Eberhard van der Laan op de foto met een jonge fan tijdens de opening van een Cruyff Court in het Amsterdamse Betondorp. in juni 2014.
Robin van Lonkhuijsen/ANP
November 2014: Koning Willem-Alexander en koningin Maxima arriveren met burgemeester Eberhard van der Laan bij de RAI voor de Nationale Herdenking voor de slachtoffers van de MH17.
Koen van Weel/ANP
Premier Mark Rutte en burgemeester Eberhard van der Laan tijdens een demonstratie naar aanleiding van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs, januari 2015.
Remko de Waal/ANP
April 2014: Uitreiking van de lintjes in de Nieuwe Kerk.
Evert Elzinga/ANP
Burgemeester Eberhard van der Laan tijdens de Gay Pride 2016.
Remko de Waal/ANP
Koning Willem-Alexander met burgemeester Eberhard van der Laan in de metro tijdens een werkbezoek aan stadsdeel Amsterdam Zuidoost, oktober 2016.
Lex van Lieshout/ANP
December 2015: Burgemeester Eberhard van der Laan ontmoet Amsterdamse dak- en thuislozen tijdens een gratis ontbijt.
Evert Elzinga/ANP
Burgemeester Eberhard van der Laan bij het Nationaal Monument op de Dam tijdens de nationale Dodenherdenking in 2017.
Robin Utrecht/ANP
Burgemeester Eberhard van der Laan onthult samen met Danny Cruijff in Betondorp een muurschildering van Johan Cruijff, mei 2017.
Koen van Weel/ANP
Koning Willem-Alexander samen met burgemeester Eberhard van der Laan tijdens een werkbezoek begin september aan de Jordaan in Amsterdam.
Phil Nijhuis/ANP