Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Een provisorische gedenkplaats op de Las Vegas Strip daags na de massaschietpartij op een muziekfestival waarbij 59 mensen omkwamen.
Een provisorische gedenkplaats op de Las Vegas Strip daags na de massaschietpartij op een muziekfestival waarbij 59 mensen omkwamen. Robyn Beck/AFP
 1. Mass Shootings in Amerika


  Het hoofdredactioneel commentaar van The New York Times deze week spreekt voor zich, aldus redacteur Eva Oude Elferink - ‘slechts’ een kop en enkele grafieken.

 2. Schutters als die in Las Vegas: het zijn meestal mannen

  Correspondent Caroline de Gruyter tipt een stuk uit de Neue Zürcher Zeitung. Over waarom schutters als die in Las Vegas altijd mannen zijn - en waarom het er waarschijnlijk meer zullen worden. Volgens de auteur voelen mannen zich steeds minder thuis in de moderne maatschappij.

 3. Hoe Iraakse troepen informanten in Mosul rekruteerden


  Reuters beschrijft hoe de Iraakse troepen in Mosul informanten rekruteerden, onder wie ex-Saddam-officieren die eerst met IS heulden. Tip van correspondent Gert Van Langendonck.

 4. Londense Uber-chauffeurs die moeten vrezen voor hun baan

  Ben Judah maakte voor de Financial Times een schitterende reportage (€) over de 40.000 Uber-chauffeurs van Londen, die moeten vrezen voor hun baan nu de toezichthouder het bedrijf geen nieuwe licentie wil geven. Tip van correspondent Melle Garschagen.

 5. Cubaanse artsen in opstand


  Cubaanse artsen die zijn uitgezonden naar Brazilië voelen zich misbruikt. Ze komen in opstand en stappen naar de rechter voor een betere betaling, las correspondent Nina Jurna in The New York Times.

Stuur je tips in

Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.