Boete en celstraf voor voetballer Carvalho

Carvalho gaf in 2011 en 2012 de inkomsten uit zijn portretrecht niet aan bij de belastingdienst.

De Portugese bondscoach Fernando Santos (r) met Ricardo Carvalho (l) tijdens een training van de nationale ploeg in 2016.
De Portugese bondscoach Fernando Santos (r) met Ricardo Carvalho (l) tijdens een training van de nationale ploeg in 2016. Foto Miguel A. Lopes/AFP

Voormalig Chelsea en Real Madrid verdediger Ricardo Carvalho is in Spanje veroordeeld voor belastingfraude. Een rechter bepaalde vrijdag dat de Portugese voetballer een boete van 143.000 euro moet betalen. Dat meldt persbureau AP.

De rechtbank veroordeelde de 39-jarige speler eveneens tot zeven maanden celstraf, maar omdat het zijn eerste veroordeling betreft en het niet om een gewelddadig misdrijf gaat, hoeft hij niet de gevangenis in.

Carvalho - die momenteel speelt voor de Chinese club Shanghai SIPG - gaf in 2011 en 2012 de inkomsten uit zijn portretrecht niet aan bij de belastingdienst. Hij wist op die manier voor ruim een half miljoen euro aan belasting te ontduiken. Tegen de verdediger werd een celstraf van twaalf maanden en boete van 300.000 euro geëist. De straf viel lager uit omdat de speler zijn fouten had erkend.

Eerder dit jaar werd de Argentijnse voetballer Lionel Messi in Spanje ook veroordeeld vanwege belastingfraude. Hij kreeg een celstraf opgelegd van 21 maanden en moest een boete betalen van twee miljoen euro. Messi ruilde de opgelegde celstraf in voor een boete van 255.000 euro.

Lees ook: Ronaldo sluisde miljoenen naar Maagdeneilanden

Momenteel loopt er ook een onderzoek naar Cristiano Ronaldo. De sterspeler van Real Madrid wordt ervan verdacht de belastingdienst voor 14,7 miljoen euro te hebben opgelicht.