mededinging

Ahold ruimt laatste hobbel voor fusie met Delhaize uit de weg

Ahold Delhaize heeft een koper gevonden voor de Albert Heijn op de Groenplaats in Antwerpen. Die winkel behoort tot de bezittingen die het bedrijf moest beloven af te stoten om van de Belgische mededingingsautoriteit toestemming te krijgen voor de fusie die de Nederlandse en Belgische supermarktketens vorig jaar overeenkwamen. De vestiging wordt verkocht aan Retail Partners Colruyt Group (RPCG), die de winkel zal onderbrengen bij zijn supermarktketen Spar. Ahold Delhaize verwacht de verkoop in ongeveer een maand te kunnen afronden. Daarmee is aan alle voorwaarden van de toezichthouder voldaan. De medewerkers van de winkel blijven in dienst bij Albert Heijn België. Zij worden verdeeld over andere vestigingen van het supermarktbedrijf in en rond Antwerpen. (ANP)