Luchtvaart

Luchtvrachtvervoer profiteert van aantrekken wereldhandel

Luchtvrachtvervoerders hadden in augustus een goede maand. Volgens de internationale brancheorganisatie IATA ging de vraag naar hun diensten op jaarbasis met 12,1 procent omhoog. Het is al de vijfde keer in zes maanden dat er sprake is van groei met dubbele cijfers. De goede prestaties van de sector zijn vooral te danken aan het aantrekken van de wereldhandel. De groei van de wereldhandel stagneerde de voorbije jaren, maar die groei versnelt sinds kort weer. De capaciteit van luchtvrachtvervoerders steeg in augustus met 4,7 procent. De sterkere groei van de vraag is goed nieuws voor de aanbieders, die hun opbrengsten zien stijgen. IATA signaleert wel tekenen dat de periode van sterke stijging het einde nadert. Voor heel 2017 rekent de brancheclub op een groeicijfer van 7,5 procent. (ANP)