Bloedbad

Schutter ‘Las Vegas’ hing camera’s op buiten zijn hotelkamer

De Amerikaanse schutter Stephen Paddock had camera’s opgehangen buiten zijn hotelkamer waarmee hij kon zien of er mensen aankwamen. Woensdag maakten de Amerikaanse autoriteiten meer bekend over de verregaande voorbereiding van Paddock. De binnenlandse veiligheidsdienst FBI maakte verder bekend dat ze op drie verschillende locaties bijna vijftig geweren heeft gevonden van Paddock, meldt persbureau AP. De dienst onderzoekt nu een recente financiële transactie van 100.000 dollar (85.000 euro) van de Amerikaan naar een bankrekening op de Filippijnen. Marilou Danley, Paddocks vriendin, keerde dinsdag terug naar de Verenigde Staten vanuit de Filippijnen. Op het vliegveld van Los Angeles werd ze door de FBI opgevangen voor ondervraging. (NRC)