Verenigd Koninkrijk

Johnson in opspraak na uitspraak over Sirte als het volgende Dubai

Sirte kan volgens de Britse Buitenlandminister Boris Johnson het volgende Dubai worden. De stranden zijn er prachtig, zei hij in de marge van het congres van de Conservatieven. „Ze moeten wel alle lijken ruimen.” Tory-politicus Wollaston twitterde: „Vernederende grappen over mensen vermoord in Libië zouden voor een komiek lomp zijn; geschokt dat dit komt van onze minister.” Een ander Lagerhuislid riep op Johnson te ontslaan. Die legde op Twitter uit: veel lichamen van in Sirte gedode IS’ers worden gebruikt om explosieven te verbergen die afgaan bij ruiming. „Schande dat zij zonder kennis of begrip van Libië een politiek spelletje willen maken van een gevaarlijke realiteit. Daarom speelt het VK een sleutelrol in de wederopbouw en heb ik Libië dit jaar twee keer bezocht als steun.” (NRC)