Taximarkt

Uber belooft beterschap in Londen in ‘constructief’ gesprek

Tijdens „een constructieve” ontmoeting tussen topman Dara Khosrowshahi en de transportautoriteit van Londen, Transport for London (TfL), heeft Uber beloofd zijn zaken in orde te maken. Vorige maand maakte TfL bekend de vergunning van Uber in de Britse hoofdstad niet te verlengen. Het bedrijf zou ongeschikt zijn een taxiservice te runnen, omdat het de achtergrond van zijn chauffeurs onvoldoende controleert. Daardoor kan de veiligheid van de passagiers niet worden gegarandeerd. De vergunning liep 30 september af, maar de circa 40.000 chauffeurs kunnen nog werken. Een woordvoerder van Uber zei te hopen dat de gesprekken de komende weken worden voortgezet. TfL verklaarde dat de taximarkt alleen gedijt wanneer iedereen onder dezelfde hoge standaarden opereert. (Reuters)