Puerto Rico

Dodental door orkaan Maria opgelopen tot 34, Trump zegt tijdens bezoek dat ‘het meevalt’

Het dodental op Puerto Rico is opgelopen tot 34. Dit zei gouverneur Ricardo Rossello dinsdag tegen lokale media. Negentien mensen zijn direct omgekomen door orkaan Maria, die het eiland twee weken geleden trof. Vijftien mensen zijn later overleden. Van de huizen zit nog 95 procent zonder stroom, waaronder ziekenhuizen. Er is een groot tekort aan water en voedsel. Er is voor circa 90 miljard dollar schade aangericht. President Trump, die het getroffen gebied dinsdag bezocht, feliciteerde het eiland met „het lage dodental” in vergelijking met „een echte catastrofe als Katrina” die in 2005 aan ruim 1.800 mensen het leven kostte. De gouverneur waarschuwde dat als niet snel hulp komt, Puertoricanen massaal vluchten naar het vasteland. (AP)