Jaarcijfers

Kampioen Feyenoord boekt recordomzet: 68,7 miljoen

Feyenoord heeft het boekjaar 2016-2017 afgesloten met een nettowinst van 6,2 miljoen euro. De Rotterdamse club behaalde in het kampioensjaar tevens een recordomzet van 68,7 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de club dinsdag publiceerde.

Vorig seizoen bedroeg de omzet nog 60,6 miljoen euro. De stijging is voornamelijk het gevolg van deelname aan de Europa League en de wedstrijdbaten daarvan. De club verdiende ook meer aan merchandise en sponsoring.

Feyenoord heeft zijn eigen vermogen hierdoor kunnen vergroten: dat steeg van 19,8 naar 24 miljoen euro per 30 juni 2017.

De vorig seizoen behaalde landstitel had nog wel weerslag op het bedrijfsresultaat, vanwege de kampioenspremies die de club heeft moeten uitkeren aan met name de staf en de spelers. De lucratieve deelname aan de Champions League valt in het huidige boekjaar. Met een startpremie van 12,7 miljoen euro en zo’n acht miljoen aan marketinggelden kan Feyenoord sowieso ruim twintig miljoen euro bijschrijven; elke zege is nog eens 1,5 miljoen euro waard. De club verwacht ook volgend jaar een positief bedrijfsresultaat te realiseren. (ANP)