‘Bankroof van de eeuw’ via tunnel verijdeld in São Paulo

De Braziliaanse politie zegt dat ze de ‘bankroof van de eeuw’ heeft voorkomen met de ontdekking van een 600 meter lange tunnel naar de kluis van een filiaal van staatsbank Banco do Brasil in São Paulo.

De lokale justitie in de zakenstad stelde dinsdag dat ze de roversbende al drie maanden in de gaten hield, maar de tunnel pas maandag voor het eerst in de gaten kreeg. De tunnel, van een nabijgelegen huurhuis tot bij de bank, was op dat moment zo goed als afgerond. De politie rekende zestien verdachten in, voordat de roof volbracht kon worden.

De arrestanten zouden de politie hebben opgebiecht dat ze hoopten op een buit van 1 miljard Braziliaanse real (omgerekend circa 270 miljoen euro). Volgens de recherche investeerde de bende ruim 4 miljoen real (1,1 miljoen euro) in de aanleg.

Twaalf jaar geleden maakten bankrovers in de noordelijke Braziliaanse stad Fortaleza 70 miljoen real buit toen ze via een tunnel wist in te breken in de kluis van een bank. (AFP, AP)