Zeskamp, Tweekamp en Defilé

Populaire NCRV-presentator Dick Passchier (84) van ‘Spel zonder grenzen’ overleden

Foto KIPPA

Dick Passchier, oud-presentator van NCRV-programma’s als Spel zonder grenzen en Tweekamp, is vrijdag overleden in zijn woonplaats Kollum. Hij werd 84 jaar. Dat meldt de omroep KRO-NCRV. Passchier leed aan de ziekte van Parkinson. Hij werd bekend als dé presentator van de spelshows in de jaren 60, 70 en 80. Hij presenteerde spektakel-spelshows voor de NCRV, zoals Zeskamp, Spel zonder grenzen en Stedenspel. Tweekamp, een tv-quiz voor scholieren van middelbare scholen, presenteerde hij steevast met Judith Bosch. Tussen 1973 en 1980 verzorgde hij ook het commentaar bij het jaarlijkse Koninginnedagdefilé op 30 april. KRO-NCRV zegt in een reactie „dankbaar” te zijn voor wat Passchier „voor ons en de Nederlandse televisie heeft betekend”. (NRC)