Tom Petty (1950-2017)

Rocklegende van The Heartbreakers overleden in ziekenhuis na hartstilstand

Foto Reuters

De Amerikaanse rockster Tom Petty is overleden aan een hartstilstand. Dat heeft CBS News maandagavond gemeld. De musicus werd zondag in zijn huis in Malibu bewusteloos aangetroffen en ademde niet. Medici wisten de rocklegende te reanimeren en brachten hem naar het ziekenhuis, waar hij aan de beademing gelegd werd. Daar overleed hij maandag. Een week eerder trad Petty nog live op. Tom Petty begon al jong met het maken van muziek. Zijn doorbraak belefde hij eind jaren zeventig met de band The Heartbreakers. Eind jaren tachtig ging Petty zijn eigen weg, maar niet lang daarna sloot hij zich weer aan bij The Heartbreakers. Samen maakten ze hun succesvolste album tot dan: Into the Great Wide Open. (NRC)