Retail

Webwinkel Coolblue opent flagshipstore in Den Haag

Online winkelbedrijf Coolblue, dat met name consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten verkoopt, opent eind dit jaar een flagshipstore in Den Haag. De nieuwe, extra grote vestiging komt in winkelcentrum New Babylon, naast station Den Haag Centraal. Hoewel Coolblue zijn waren vooral online verkoopt, heeft het ook acht fysieke winkels in Nederland en België. Coolblue behoort tot de snelst groeiende webwinkelbedrijven van Nederland. Vorig jaar nam de omzet met ruim de helft toe tot 857 miljoen euro. Voor dit jaar wordt een verdere stijging voorzien naar een totaal van 1,2 miljard euro. Het in 1999 opgerichte bedrijf is voor 30 procent eigendom van het beursgenoteerde HAL, de investeringsmaatschappij van de familie Van der Vorm. (ANP)