Postzegels

Een brief versturen wordt komend jaar weer vijf cent duurder

Vanaf 2011 snelle stijging
Vanaf 2011 snelle stijging

Een brief versturen wordt na de jaarwisseling weer 5 cent duurder. Het versturen van een verlate kerstkaart of een brief kost dan geen 78 cent meer, maar 83 cent. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) maandag bekendgemaakt. De prijs van postzegels was lange tijd redelijk constant, maar sinds 2010 zijn ze snel duurder geworden. Ieder jaar kwam er 4 à 6 cent bij. Het tarief voor pakketten stijgt komend jaar niet. De posttarieven stijgen nu veel sneller dan de inflatie, omdat er minder brieven dan vroeger bezorgd worden. In 2010 bezorgden alle postbezorgers samen nog 4,8 miljard poststukken. In 2016 was dat afgenomen tot 2,8 miljard. Particulieren verstuurden vorig jaar 196 miljoen poststukken, en dat is 11 procent minder dan in 2015. (NRC)