Pluimvee

Plukon Food gaat na brand nieuwe fabriek bouwen in Wezep

Pluimveeverwerkingsbedrijf Plukon Food, bekend van het kipmerk Friki, bouwt een nieuwe fabriek in het Gelderse Wezep. Die moet de vestiging vervangen waar eerder dit jaar een grote brand woedde. De fabriek brandde in maart niet helemaal af. Maar door rookontwikkeling was er uiteindelijk zoveel schade dat het gebouw vanaf de grond opnieuw moest worden opgebouwd. Met de herbouw is een bedrag van zo’n 25 miljoen euro gemoeid en de nieuwe fabriek moet volgend jaar al klaar zijn. Plukon (omzet 1,4 miljard euro) maakte in Wezep kant-en-klare maaltijden en bewerkte kipproducten voor onder meer supermarkten. Direct na de brand konden die ook enkele dagen niet worden geleverd. De circa 375 medewerkers van de vestiging konden tijdelijk aan de slag op andere locaties. (ANP)