Weterings (VVD) wordt burgemeester Tilburg

Weterings is momenteel burgemeester van Haarlemmermeer. Hij volgt PvdA’er Peter Noordanus op.

Archieffoto van Theo Weterings.
Archieffoto van Theo Weterings. Foto Koen van Weel/ANP

VVD-politicus Theo Weterings is maandagavond voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Tilburg. De 58-jarige liberaal volgt PvdA’er Peter Noordanus op, die vorige week na zeven jaar zijn ambt neerlegde om met pensioen te gaan.

Twitter avatar gemeentetilburg Gemeente Tilburg Theo Weterings voorgedragen als nieuwe burgemeester van Tilburg https://t.co/I7WwGjgA8i https://t.co/ibzBWx8xXR

Weterings is sinds 2007 burgemeester van Haarlemmermeer en vervulde eerder dezelfde functie in Beverwijk. Hij is geboren in Tilburg en was in de jaren tachtig raadslid voor de VVD in de stad.

Lees hier ons afscheidsinterview met Peter Noordanus: De burgemeester als misdaadbestrijder

Drugscriminelen

Weterings’ voorganger Noordanus besteedde veel tijd aan het bestrijden van de georganiseerde drugscriminaliteit in zijn stad en provincie. Brabantse burgemeesters luiden al jaren de noodklok over de toenemende invloed van drugscriminelen.

De afgelopen twintig jaar had Tilburg PvdA-burgemeesters, met uitzondering van een korte periode waarin VVD-mastodont Ivo Opstelten waarnemend burgemeester was. Behalve die interim-periode had de stad niet eerder een burgemeester van VVD-huize.