Vogelbescherming

Spreeuw meest gezien bij jaarlijkse vogelteldag, regen houdt scores laag

Tijdens de jaarlijkse vogelteldag hebben liefhebbers zaterdag 194.581 vogels gespot. De spreeuw werd het meest geteld: 66.723 keer. Door de regen vlogen er dit jaar minder vogels dan normaal, aldus Vogelbescherming Nederland. De vogels werden geteld door duizenden vogelaars vanuit circa 115 kijkposten in Nederland. Na de spreeuw waren vink (22.820) en graspieper (17.903) de meest geziene vogels. Vorig jaar werd de graspieper het vaakst gespot. Toen werden veel meer vogels geteld, in totaal 321.563. In totaal zijn 194 soorten geteld. Enkele bijzondere vogels die zijn waargenomen: vijf visarenden, vier roodkeelpiepers en een kuifaalscholver. Aan de vogeltelling doen veertig Europese landen mee, die zo de vogeltrek in kaart brengen. (ANP)