Vakbondsverzet

‘Volkswagen schort verkoop van Ducati op’

epa06221867 Spanish MotoGP rider Jorge Lorenzo, Ducati Team, in action during the training session held at Motorland circuit in Alcaniz, Teruel, Spain, 23 September 2017. The Aragon Motorcycling Grand Prix will take place 24 September 2017. EPA/JAVIER CEBOLLADA
epa06221867 Spanish MotoGP rider Jorge Lorenzo, Ducati Team, in action during the training session held at Motorland circuit in Alcaniz, Teruel, Spain, 23 September 2017. The Aragon Motorcycling Grand Prix will take place 24 September 2017. EPA/JAVIER CEBOLLADA JAVIER CEBOLLADA

Volkswagen schort de verkoop van het Italiaanse motormerk Ducati op na verzet van de vakbeweging. Volgens een Italiaanse vakbondsbestuurder heeft de top van Ducati dit vrijdag aan het personeel in Italië laten weten. Volkswagen zelf wilde dit weekeinde geen commentaar geven. De deal zou zo’n 1,5 miljard euro kunnen opleveren. Er waren al vijf gegadigden geselecteerd – waaronder de Benetton-holding – die deze maand een bod zouden uitbrengen op Ducati, dat binnen het Volkswagenconcern onderdeel is van Audi. Met name de Duitse vakbond IG Metall heeft zich sterk gemaakt tegen een verkoop. Volkswagen zou, gezien de kosten van het dieselschandaal, de opbrengst van Ducati goed kunnen gebruiken. (Bloomberg)