Twitter

President Trump: onderhandelen met Noord-Korea heeft geen zin

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag via Twitter zijn minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson aangesproken op diens Noord-Korea-standpunt. Volgens Trump „verdoet” Tillerson „zijn tijd door te onderhandelen met Noord-Korea”. Trump maakt het zijn minister enorm lastig, ook te zien in zijn benaming van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un als ‘Little Rocket man’ (een verwijzing naar de recente rakettesten van de leider van Noord-Korea), terwijl Tillerson kiest voor de diplomatieke oplossing. Hij liet op zaterdag bij een bezoek aan China nog weten contact te blijven onderhouden met Noord-Korea. Volgens Tillerson is de situatie „oververhit” en is de relatie gebaat bij een dialoog met Pyongyang. „We vragen steeds of ze in gesprek willen.” (NRC)