Treinverkeer ontregeld door stroomstoring Utrecht

Het treinverkeer rondom Utrecht Centraal komt weer langzaam op gang. Wel zijn treinen door het hele land mogelijk vertraagd.

De centrale vertrekhal van station Utrecht Centraal
De centrale vertrekhal van station Utrecht Centraal Foto Lex van Lieshout/ANP

Treinstation Utrecht Centraal werd maandagochtend getroffen door een grote stroomstoring. Als gevolg daarvan was tijdelijk geen treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht Centraal.

Het treinverkeer startte rond 11.00 uur langzaam weer op. Volgens spoorbeheerder ProRail had een externe energieleverancier te kampen met een grote storing waardoor ook het spoornetwerk rondom Utrecht Centraal tijdelijk getroffen werd.

Twitter avatar NS_online NS online UPDATE Utrecht Centraal: helaas nog vrijwel geen treinverkeer. We houden hier de ontwikkelingen voor je bij: https://t.co/aNDdi3o77C #Ut

Volgens ProRail is er weer zeer beperkt treinverkeer van en naar Utrecht Centraal mogelijk, maar de treinen rijden met flinke vertraging. Wanneer de treinen weer volgens de dienstregeling rijden, is nog onduidelijk. Omdat Utrecht Centraal het spoorknooppunt van Nederland is, zullen de gevolgen van de stroomstoring maandagmiddag ook nog op andere stations in de Randstad merkbaar zijn. ProRail adviseert reizigers daarom om voor vertrek de actuele dienstregeling via de NS te raadplegen.