Premier League

Druk op Koeman neemt toe na nederlaag Everton

De positie van trainer Ronald Koeman bij Everton wankelt. De Nederlandse coach ging met zijn ploeg op eigen veld onderuit tegen Burnley (0-1), drie dagen na het blamerende gelijkspel in de Europa League tegen tien man van Apollon Limassol (2-2). Het was de vierde competitienederlaag voor Everton, dat met zeven punten uit zeven duels vijftiende staat in de Premier League.

Zeven duels gespeeld, nul punten en nul keer gescoord. Manager Roy Hodgson van Crystal Palace ziet het somber in. De opvolger van de dit seizoen al snel ontslagen Frank de Boer heeft de ploeg ook niet aan de praat gekregen. „Op dit moment zijn we een bokser die in een gewichtsklasse vecht die hij op dit moment niet aan kan”, zei Hodgson zaterdag na de 4-0 nederlaag tegen Manchester United.

De strijd om de eerste plaats in de Premier League gaat voorlopig tussen United en stadgenoot City, dat de topper tegen titelverdediger Chelsea met 1-0 won dankzij een doelpunt van de Belg Kevin De Bruyne. De clubs uit Manchester delen de koppositie, met 19 punten uit zeven duels. Tottenham Hotspur (4-0 zege op Huddersfield Town) volgt op vijf punten. Arsenal was zondag met 2-0 te sterk voor Brighton & Hove Albion. Het was de negende thuiszege op rij voor de ploeg van trainer Arsène Wenger. (ANP)