Olieprijzen

Saoedi-Arabië belandt in recessie

Saoedi-Arabië is in een economische recessie beland. Volgens officiële cijfers van de Saoedische overheid is de economie van het land twee kwartalen op rij gekrompen. Het is voor het eerst sinds 2010 dat dit de Saoediërs overkomt. In het tweede kwartaal was sprake van 1 procent krimp ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. In de eerste drie maanden ging de Saoedische economie op jaarbasis al 0,5 procent achteruit. Saoedi-Arabië worstelt al een tijdje met de aanhoudend lage olieprijzen. Dit drukt zwaar op de economie van het land. Ook heeft het Saoedische bedrijfsleven moeite met hervormingen om de economie minder afhankelijk te maken van de oliewinning. In de niet-oliegerelateerde sectoren is veel te weinig ontwikkeling te zien, aldus deskundigen. (ANP)