Hulp aan kinderen

Kinderpostzegelactie voortaan immaterieel erfgoed

De kinderpostzegelactie, waarbij kinderen langs de deur gaan en postzegels verkopen om andere kinderen te helpen, geldt voortaan als ‘immaterieel erfgoed’. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Met de officiële toevoeging van de kinderpostzegels heeft het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland nu 130 gebruiken en tradities op de inventarislijst staan, zoals het Zomercarnaval in Rotterdam, het Sinterklaasfeest en de Wandelvierdaagse in Nijmegen. Ook de Indische rijsttafel en het Brabantse worstenbroodje prijken op de lijst. De kinderpostzegelactie bestaat sinds 1924 en levert jaarlijks vele miljoenen euro’s op. Met de opbrengst van de postzegels helpt de organisatie onder meer kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien en kinderen die moeite hebben op school mee te komen. (ANP)