Geneesmiddelen

Farmaceut overweegt gesprekken over nieuwe medicijnen te staken

Farmabedrijf Janssen Benelux, dochter van het Amerikaanse Johnson & Johnson, overweegt zich terug te trekken uit de onderhandelingen in Nederland over de prijzen van nieuwe medicijnen. En dat zou kunnen betekenen dat als er geen prijsakkoord is, nieuwe geneesmiddelen van Janssen buiten het verzekerde zorgpakket vallen. „Als lid van de farmaceutische industrie voel ik me hier opgejaagd wild. De behandeling die ons ten deel valt, is absoluut respectloos”, zegt Sonja Willems, algemeen directeur van Janssen Benelux, maandag in een interview met het Financieele Dagblad. „We krijgen onze innovatieve middelen in Nederland gewoon niet bij de patiënten.” Omdat, volgens Willems het ministerie van Volksgezondheid de introductie van nieuwe medicijnen uitstelt. (NRC)