Eredivisie

Na stroeve start heeft PSV geen kind aan Willem II

Bij PSV is de euforie na de 7-1 zege bij FC Utrecht weer wat getemperd. De ploeg van trainer Phillip Cocu begon zaterdag voor eigen publiek matig aan het duel met Willem II, maar won uiteindelijk met 4-0. Pas na rust begon het te draaien bij de koploper in de eredivisie. Hirving Lozano bewees andermaal zijn waarde. Aan het begin van de tweede helft opende de Mexicaanse aanvaller de score, waarna het boegeroep van de PSV-fans van voor de rust verstomde. Daarna ging het snel. Gastón Pereiro verdubbelde in de 55ste minuut de voorsprong en drie minuten later maakte Lozano zijn tweede doelpunt. Aanvoerder Marco van Ginkel benutte halverwege de tweede helft een strafschop en bepaalde de eindstand op 4-0. Van Ginkel was slecht te spreken over de eerste helft. „Het tempo was laag”, zei hij bij FOX Sports. „We moeten het balletje sneller rond laten gaan. Dan speel je ze sneller kapot. In de tweede helft raakten de spelers van Willem II wat vermoeid en kwamen we meer aan voetballen toe.” (ANP)