Dodelijk ongeluk

Vijf commando’s doen aangifte tegen ministerie van Defensie

Vijf commando’s van het leger doen aangifte tegen Defensie na een dodelijk ongeluk met een collega, vorig jaar in Ossendrecht. Ze geven het ministerie de schuld van zijn dood, bevestigt hun advocaat Michael Ruperti een bericht in het AD. De 35-jarige commandant werd per ongeluk doodgeschoten bij een schietoefening. Volgens de commando’s was de locatie niet gekeurd en hadden ze er dus niet mogen oefenen. Verzoeken om de ruimte veiliger te maken werden afgewezen. Hun aangifte volgt kort op een rapport waarin de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) concludeerde dat de veiligheid bij een schietoefening in Mali „ernstig tekortschoot”. Bij dat incident kwamen twee Nederlandse militairen om het leven en raakte een derde gewond. Advocaat Ruperti staat ook hun nabestaanden bij. (NRC)