O.J. Simpson voorwaardelijk vrijgelaten

De beruchte football-legende was veroordeeld tot 33 jaar gevangenisstraf.

O.J. Simpson en zijn advocaat Malcolm LaVergne
O.J. Simpson en zijn advocaat Malcolm LaVergne Foto Jason Bean/Reuters

De voormalige football-ster en acteur O.J. Simpson is zondag voorwaardelijk vrijgelaten, meldt persbureau Reuters. De 70-jarige Amerikaan werd in 2008 tot maximaal 33 jaar cel veroordeeld, waarvan hij minstens negen jaar moest zitten. Vanwege “goed gedrag” tijdens zijn gevangenschap is Simpson vandaag vrijgekomen, wel staat hij nog minstens vijf jaar onder toezicht.

In juli werd al duidelijk dat Simpson eerder vrij zou komen, toen de rechter in Las Vegas bepaalde dat Simpson eerder op vrije voeten mocht komen. Maar tot nu toe was nog niet bekend wanneer dit zou zijn. De gevangenis in Nevada waar Simpson vastzat, was bang voor de enorme media-aandacht die zijn vrijlating zou trekken.

Proces van de eeuw

Simpson, in Amerika bekend onder zijn bijnaam “The Juice”, werd dertien jaar geleden vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Het proces tegen de sportheld wordt het “proces van de eeuw” genoemd.

Vorig jaar maakte documentairemaker Ezra Edelman een veelgeprezen documentaire over dit proces en de problemen in de Amerikaanse maatschappij die het blootlegde.