Oude Spiegelstraat

Joes Kloppenburgbrug als eerbetoon aan slachtoffer

De brug in de Oude Spiegelstraat over het Singel heeft dinsdagmiddag in aanwezigheid van wethouder Eric van der Burg (VVD) officieel de naam Joes Kloppenburgbrug gekregen. Een eerbetoon aan de 26-jarige Joes Kloppenburg die in 1996 niet ver daarvandaan door zinloos geweld om het leven kwam. Later werd hij symbool voor de slachtoffers van zinloos geweld. „Iemand is pas echt dood, als zijn of haar naam niet meer genoemd wordt”, sprak vader Jan Kloppenburg (80) emotioneel bij de onthulling. Kenneth van Cauter (49), de beste vriend van Joes – die erbij was op de beruchte avond – vindt het een mooi eerbetoon. „Joes zou hier zelf waarschijnlijk heel erg om moeten lachen”, zegt hij. „Probeer maar eens vijf keer na elkaar ‘Joes Kloppenburgbrug’ te zeggen.”