In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

De Braziliaanse militaire politie patrouilleert in de favela Rocinha van Rio de Janeiro. De afgelopen dagen waren er heftige confrontaties tussen militairen en drugshandelaren in Rocinha.
Foto Mauro Pimentel/AFP
Een bootrace voor padvinders in de rivier Vltava in Praag, Tsjechië.
Foto Petr David Josek/AP
Een zes weken oude neushoorn wordt gewassen in de dierentuin van Singapore.
Foto Wong Maye-E/AP
Een provisorische schuilplek in het vluchtelingenkamp Kutupalong in Bangladesh. Dit grote vluchtelingenkamp bestaat sinds begin jaren ’90, maar wordt in de laatste maanden overspoeld door Rohingya-vluchtelingen uit Birma.
Foto Bernat Armangue/AP
Een gewonde Syriër wordt geholpen in het ziekenhuis in Douma, ten oosten van Damascus. Door een luchtaanval kwamen afgelopen week vier burgers om, volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten is het onduidelijk of de vliegtuigen Russisch of Syrisch waren.
Foto Abdullah Hammam/AFP
De actieve vulkaan Mount Agung op het Indonesische Bali staat op het punt van uitbarsten, volgens het nationale rampenbeheer in Indonesië. Het Nederlandse ministerie heeft Nederlandse toeristen aangeraden om zich te laten registreren.
Foto Bay Ismoyo/AFP
Deze man demonstreerde in het Amerikaanse Congres tegen het voornemen van de Republikeinen om Obama Care in te trekken.
Foto Carlos Barria/Reuters
Een orthodoxe Jood zwaait in Jeruzalem met een kip tijdens Jom Kippoer. Op een van de belangrijkste feestdagen van het jodendom zwaaien deelnemers van het Kaparot-ritueel met een kip boven hun hoofd terwijl ze spijt betuigen voor al hun zonden. Ze zouden de zonden zo overdragen naar de kip.
Foto Oded Balilty/AP
Een hond blaft te midden van rode paprika’s. Deze foto is genomen in Donja Lokosnica, de Servische ‘hoofdstad van de paprika’, bijna alle 1300 inwoners werken in paprikateelt.
Foto Andrej Isakovic/AFP
Liverpool-keeper Loris Karius zweeft te laat naar de hoek om een doelpunt van Spartak Moskou te voorkomen. Liverpool speelde deze week in de Champions League gelijk in Moskou (1-1).
Foto Yuri Kadobnov/AFP
Hamas-agenten doen mee aan een militaire training in Khan Younis, in het zuiden van de Gaza-strook.
Foto Suhaib Salem/Reuters
De waterkant van Hong Kong in het zonlicht.
Foto Jerome Favre/EPA
Een migrant checkt zijn telefoon nadat hij aangekomen is in de haven van Málaga. Afgelopen woensdag werden vijftig mannen en vijf vrouwen gered uit zee door de Spaanse kunstwacht.
Foto Jorge Guerrero/AFP
De Russische wapenfabrikant Kalashnikov maakte deze week deze foto openbaar van een nieuw vliegend voertuig voor één persoon.
Foto Kalashnikov Company/AP
In het parlement van Oeganda brak deze week een vechtpartij uit. Het conflict ging over de verlening van de zittingstermijn voor de president.
Foto James Akena/Reuters
Een opgezette koe hangt aan het plafond in een restaurant in de Australische stad Adelaide. Het restaurant hing de koe op om aandacht te vragen voor de brute behandeling van dieren in de voedingsindustrie. Mensen moeten volgens het restaurant beseffen hoe hun voedsel gemaakt wordt.
Foto Peter Parks/AFP
De Spaanse stierenvechter Jose Maria Manzanares (links) kijkt naar de arena, vlak voor een stierengevecht.
Foto Cristina Quicler/AFP
De 88-jarige Justina Escamilla poseert met haar trouwjurk in haar door een aardbeving verwoeste huis in San Juan Pilcaya, Mexico. Justina keerde terug naar het huis voor haar trouwjurk.
Foto Edgard Garrido/Reuters
Een model van Maison Margiela tijdens de modeweek van Parijs.
Foto Gonzalo Fuentes/Reuters
Een vrachtschip tijdens een storm in de Middellandse Zee.
Foto Aris Messinis/AFP