Recensie

Recensie Boeken

De verwondering van Ted van Lieshout

Met zijn nieuwe dichtbundel Onder mijn matras de erwt doet Ted van Lieshout zijn naam als ‘korte-afstandschrijver’ eer aan. Waar andere auteurs minstens tweehonderd pagina’s en een woordenvloed nodig hebben om een portret van een opgroeiend meisje te schetsen heeft totaalkunstenaar Van Lieshout genoeg aan vijfendertig gedichten. Daarnaast doet zijn altijd originele spel met taal je regelmatig verwonderen. Het resultaat is een originele, spannende en geheimzinnige bundel, die als portret van een opgroeiend meisje onmiskenbaar van Van Lieshouts hand is. Goede poëzie weerspiegelt het complete leven in al zijn onbegrijpelijkheid. En goede poëzie schrijven, dat kan Van Lieshout als geen ander.

Ted van Lieshout: Onder mijn matras de erwt. Leopold, 89 blz.; 15,99 euro

●●●●●