Zoon (14) bekent doden ouders Fries dorp

De jongen werd dinsdagavond opgepakt en zegt dat hij zijn ouders met messteken om het leven heeft gebracht.

De lichamen werden dinsdagochtend aangetroffen in een woonboerderij aan de Schoterlandseweg waar twee gezinnen wonen.
De lichamen werden dinsdagochtend aangetroffen in een woonboerderij aan de Schoterlandseweg waar twee gezinnen wonen. Foto Peter Bakker/ANP

De 14-jarige zoon van het echtpaar dat dinsdagochtend dood in hun boerderij in het Friese dorpje Katlijk werd aangetroffen, heeft bekend dat hij zijn ouders met een mes om het leven heeft gebracht. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag.

De jongen werd dinsdagavond opgepakt als verdachte van de betrokkenheid bij de dood van zijn vader (63) en moeder (62). Hij is woensdag verhoord en overgebracht naar een justitiële jeugdinrichting, zoals gebruikelijk is.

Omdat het in deze zaak gaat om een minderjarige verdachte is het OM terughoudend in het verstrekken van informatie over de zaak. Als het onderzoek is afgerond, zal de zaak in principe achter gesloten deuren worden behandeld. De verwachting is dat de zaak begin 2018 wordt behandeld.

De lichamen werden dinsdagochtend aangetroffen in een woonboerderij aan de Schoterlandseweg waar twee gezinnen wonen. Een van de bewoners van de boerderij vond de twee doden. Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen zei dinsdag dat het gezin niet in beeld was bij hulpverleningsinstanties.