Thuiskok

Tosti appelflap

Wie zegt dat tosti’s altijd hartig moeten zijn? Ok, het belangrijke bestandsdeel kaas is hartig, maar als we de regels een beetje buigen kunnen we heerlijke zoete tosti’s maken. Deze tosti met appels, kaneel en pecannoten heb ik de tosti appelflap genoemd.

Maak de appelvulling door alle ingrediënten in een middelgrote steelpan 15 tot 20 minuten op laag vuur zachtjes te laten koken. Schep af en toe om. Is er nog veel kookvocht over, laat dan op laag vuur iets verder indikken. Haal van het vuur en zet weg. Rooster de pecannoten 3 tot 4 minuten in een droge koekenpan op matig vuur. Meng de suiker met de kaneel in een kleine kom. Doe een eetlepel kaneelsuiker in een apart kommetje, voeg boter toe en meng goed. Bestrijk één kant van elke snee brood met de kaneelboter. Keer een snee brood om en beleg met de appelvulling en pecannoten. Leg de andere snee brood erop, beboterde kant naar boven. Verhit een koekenpan op matig vuur en leg de tosti in de pan. Bak 3 minuten en druk de tosti aan met een spatel voor een goudbruin korstje. Keer de tosti en bak hem nog 2 minuten, tot beide kanten goudbruin en knapperig zijn. Leg de tosti op een bord, bestrooi met de rest van de kaneelsuiker en laat afkoelen: je brandt je mond als je meteen toehapt. Verwarm de custard in een pan en serveer naast de tosti in de kom, om in te dippen.