Luchtvaart

Wereldwijde storing in vluchtboekingssysteem

Passagiers over de hele wereld hebben donderdag problemen gehad bij het inchecken voor vluchten. Niet alle vluchten waren getroffen, maar onder meer Air France-KLM, Lufthansa, British Airways, Qantas, Vueling en Amerikaanse maatschappijen meldden problemen. KLM liet weten dat de incheckproblemen donderdag na een kwartier verholpen waren. Problemen met het boekingssysteem hielden echter aan. Door de storing liepen 24 uitgaande vluchten vanaf Schiphol vertraging op. De oorzaak ligt volgens KLM bij de Spaanse IT-dienstverlener Amadeus. Volgens dat bedrijf is er sprake van een „netwerkstoring”. Volgens een overzicht op de website van Amadeus maken zo’n 125 maatschappijen gebruik van IT-diensten van het bedrijf. Over de oorzaak van de omvangrijke storing is nog niets bekendgemaakt. (ANP)